Mi smakuje

Wpis

niedziela, 22 maja 2011

Polędwiczki w sosie pieprzowo-szpinakowym

Odkąd zjadłam po raz pierwszy polędwiczki z jabłkami, stałam się fanką tego mięsa. Tym razem postanowiłam sama poeksperymentować, a nie gotować ze znalezionego gdzieś przepisu. Do tego podałam sałatkę szpinakowo-truskawkową i grzanki, w sam raz na gorący dzień. Pycha!

Składniki: 50 dag polędwiczek wieprzowych, 10 dag świeżego szpinaku, 3 żółtka, 20 dag śmietany 18 proc., 2 ząbki czosnku, oliwa, pieprz, sól

Polędwiczki pokroić na kawałki, rozbić na niewielkie kotlety, obsmażyć z dwóch stron na oliwie rozgrzanej na patelni. Dodać posiekany czosnek, a po chwili liście szpinaku i na małym ogniu smażyć ok. 3 minuty. Zalać śmietaną, dodać żółtka i doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną soli, jeszcze chwilę potrzymać na patelni.

 

Pomysł autorski

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mismakuje
Czas publikacji:
niedziela, 22 maja 2011 13:40

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny




Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl


Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Moje akcje kulinarne:
 width=





kontakt/współpraca: mismakuje@gazeta.pl


Blog wykorzystuje pliki cookies, które zapisują informacje niezbędne do optymalnej pracy serwisu. Istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies za pomocą przeglądarki internetowej. Korzystanie z bloga bez zmiany ustawień oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.