Mi smakuje

Wpis

środa, 01 czerwca 2011

Makaron szpinakowo-pomidorowy z serem feta

To idealne szybkie danie, którego przygotowanie trwa tyle ile ugotowanie makaronu, a w dodatku bardzo smaczne i pełne witamin, które przydadzą się nie tylko wtedy, gdy - jak ja dziś - męczycie się z przeziębieniem przy prawie 30 stopniowym upale ;-).

Składniki: 300 g makaronu, 250 g szpinaku mrożonego (może być w sosie śmietanowym), 400 g pomidorów z puszki, 250 g sera feta, pieprz

Makaron ugotować, a w drugim garnku rozmrozić na małym ogniu szpinak i dodać pomidory. Zagotować, doprawić pieprzem, wymieszać z gotowym makaronem, a na talerzu posypać pokrojoną na kawałki fetą.

 

Przepis siostry

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mismakuje
Czas publikacji:
środa, 01 czerwca 2011 18:46

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny




Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl


Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Moje akcje kulinarne:
 width=





kontakt/współpraca: mismakuje@gazeta.pl


Blog wykorzystuje pliki cookies, które zapisują informacje niezbędne do optymalnej pracy serwisu. Istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies za pomocą przeglądarki internetowej. Korzystanie z bloga bez zmiany ustawień oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.