Mi smakuje

Wpis

niedziela, 17 czerwca 2012

Zielona jajecznica ze szparagami

Po takim śniadaniu nie ma mowy o leniwej niedzieli, bo energia rozpiera. Zdjęcie trochę nieostre, ale jajecznica szybko stygnie i tak ładnie pachnie ;).

 

Składniki na 2 porcje: 5 jajek, 4 szparagi, pół pęczka szczypiorku, sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, masło

Szparagi umyć, oderwać końcówki jeśli są stwardniałe, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie aż zmiękną. Odcedzone wrzucić na patelnię z rozpuszczonym masłem, chwilę podsmażyć. W tym czasie jajka wymieszać z przyprawami i posiekać szczypiorek. Na patelnię wylać jajka, po chwili dodać szczypiorek, zostawiając odrobinę do dekoracji.

 

Szparagi na stół

Przepis autorski 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mismakuje
Czas publikacji:
niedziela, 17 czerwca 2012 12:11

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny




Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl


Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Moje akcje kulinarne:
 width=





kontakt/współpraca: mismakuje@gazeta.pl


Blog wykorzystuje pliki cookies, które zapisują informacje niezbędne do optymalnej pracy serwisu. Istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies za pomocą przeglądarki internetowej. Korzystanie z bloga bez zmiany ustawień oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.