Mi smakuje

Wpis

środa, 27 marca 2013

Jajka faszerowane orzechami

Lubię jajka faszerowane: takie z dodatkiem pieczarek, z zieleniną, a także najprostsze, gdy żółtka miesza się tylko z odrobiną majonezu, solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką... Tym razem postanowiłam poeksperymentować z orzechami włoskimi.

Więcej bardziej lub mniej tradycyjnych przepisów na najbliższe Święta znajdziecie tutaj.

Składniki: 10 jajek, 50 g orzechów włoskich plus 20 niedużych połówek do dekoracji, 5 łyżek śmietany 12 proc., 5 łyżeczek żurawiny, gałka muszkatołowa, pieprz, sól

Ugotować jajka na twardo, po przestudzeniu obrać i wydrążyć żółtka. 50 g orzechów zalać wrzątkiem, po kilku minutach odcedzić i drobno posiekać. Wymieszać orzechy z żółtkami, śmietaną i przyprawami. Wypełnić jajka farszem, obok dodać odrobinę żurawiny, udekorować resztą orzechów.

 

 

Przepis własny

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mismakuje
Czas publikacji:
środa, 27 marca 2013 13:02

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ewa_ciasteczkowakraina napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/27 13:10:17:

    Wyglądają przepysznie :) to musi być bardzo ciekawe połączenie smaków :)

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/27 13:49:16:

    ciekawe połączenie smaków.

  • mismakuje napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/27 13:54:11:

    Bardzo lubię takie niezbyt oczywiste połączenia.

  • najpiekniejszedziewczyny napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/27 14:07:17:

    Na wielkanoc idealne

  • ola7 napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/28 09:02:43:

    oj, ja tez bardzo lubie takie jajka:)
    pozdrawiam swiatecznie
    Ola
    www.zdrowozyj.blox.pl

  • Gość Stoliczku nakryj się napisał(a) z 91.192.77.* komentarz datowany na 2013/03/30 21:08:42:

    ale musi być pyszne z żurawinką!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny




Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl


Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Moje akcje kulinarne:
 width=





kontakt/współpraca: mismakuje@gazeta.pl


Blog wykorzystuje pliki cookies, które zapisują informacje niezbędne do optymalnej pracy serwisu. Istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies za pomocą przeglądarki internetowej. Korzystanie z bloga bez zmiany ustawień oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies.